لوازم وتحریر

  • ۰
  • ۰

6 کاربرد کوپلر میلگرد در ساختمان سازی

کوپلر در ساختمان‌ سازی و ساخت سازه ‌های مختلفی در این دوره حرف اول را میزند. کاربردهای کوپلر را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

  1. کوپلر در ساخت سازه ‌های مرتفع نقش اصلی را ایفا می ‌کند، زیرا موجب صرفه ‌جویی چشمگیر در هزینه‌ ها می ‌شود.
  2. یکی دیگر از کاربردهای کوپلر در دیوارهای دیافراگمی است. این دیوارها گاها به ارتفاع چهل متر می ‌رسند و به دلیل اینکه نمی‌ توان میلگردهای انتظار با این طول تهیه کرد، از کوپلر برای اتصالات زیر سازی فونداسیون و سقف استفاده می ‌گردد.
  3. کاربرد دیگر کوپلر که می ‌توان به آن اشاره کرد استفاده در تونل ‌ها است. تونل‌ های طولانی و با عمق زیاد مثل متروها با تکنولوژی کوپلر بنا نهاده شده ‌اند.
  4. یکی دیگر از کاربردهای کوپلر در ساخت مراکز حساسی همچون پتروشیمی، صنعت نفت و گاز و امثال اینها است. در این مراکز به دلیل نیاز بالا به استحکام بتن از کوپلر برای اتصالات آنها استفاده می ‌نمایند.
  5. سد سازی یکی دیگر از جاهایی است که در ساخت آن از کوپلر استفاده می ‌گردد.
  6. کوپلر در ساخت پل هم نقش اصلی دارد، چرا که پل ‌ها نیاز به استحکام خیلی زیاد بتن دارند و کوپلر آنها را به وجود می ‌آورد. اصولا باید گفت که برای ساخت هر سازه بتنی که نیاز به استحکام بالا دارد از کوپلر به دلیل مزایای زیاد آن استفاده می ‌گردد.

 

کاربردهای کوپلر میلگرد

 

نحوه بستن کوپلر استاندارد با رزوه راست ‌گرد

از آنجایی‌ که کوپلر استاندارد بیشترین استفاده را در سازه‌ های مختلف دارد، در این بخش به نحوه بستن آن اشاره ‌می کنیم.

  1. ابتدا درپوش یا محافظ لاستیکی کوپلر را فقط از یک‌ طرف بردارید. بعد میلگرد مربوطه که رزوه شده است را در کوپلر گذاشته و با آچار مخصوص یا لوله ‌گیر آن را محکم نمایید.
  2. همین کار را برای میلگرد دوم نیز انجام دهید و توجه کنید که در پوش کوپلر برای این است که گرد و خاک و غبار وارد آن نشود. پس تا قبل از اقدام به کار، در پوش را بلند نکنید. ناگفته نماند که کافی است میلگرد تا آخر رزوه وارد کوپلر شود و اگر دو سر میلگرد در کوپلر به هم نرسیدند نیز مشکلی پیش نخواهد آمد.
  3. در صورتی ‌که به هر دلیلی رزوه‌ های میلگرد زنگ ‌زده بودند ابتدا باید زنگ‌ زدگی زدوده شده و سر میلگرد و رزوه‌ ها کاملاً تمیز شوند که این کار با سنباده برس سیمی امکان‌ پذیر خواهد بود. سپس سر میلگرد را خوب روغن ‌کاری و گریس ‌کاری کنید تا به ‌راحتی رزوه ‌های میلگرد درون کوپلر بسته شوند.
  4. بعد از بستن کوپلرها و اطمینان از محکم شدن، آنها را با یک خط قرمز علامت ‌گذاری کنید. این کار به سهولت نظارت بر کار کمک شایانی می ‌نماید.
  5. لازم به ذکر است که طبق مقررات ساختمان و آیین ‌نامه ‌های بین ‌المللی بتن، نظارت بر اجرای کوپلر و کوپلینگ فقط توسط مهندس سازه انجام می‌ گردد.
  • ۰۰/۰۴/۰۵
  • سعید محمدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی